Medicatiebegeleiding tekst

Medicatiebegeleiding

De gegevens over uw medicijngebruik leggen wij vast in uw persoonlijk dossier. Wij controleren bij ieder recept of de dosering juist is en of het voorgeschreven geneesmiddel gebruikt kan worden met eventuele andere geneesmiddelen die u gebruikt. Medicatiebegeleiding is voor iedereen van groot belang en kan veel problemen voorkomen. Soms zullen wij ook moeten overleggen met uw huisarts of specialist over uw medicatie. Door gegevens uit te wisselen kunnen wij dan betere farmaceutische zorg verlenen. Indien u hier bezwaar tegen heeft, kunt u dat aan ons kenbaar maken. 

Begeleiding van het geneesmiddelengebruik komt vooral om de hoek kijken in geval van een opname in het ziekenhuis of ontslag uit het ziekenhuis. Vooral de overgang naar de thuissituatie na een ziekenhuisopname betekent vaak een wijziging voor wat betreft het medicijngebruik. Met alle betrokkenen wordt afgestemd over de ontslagmedicatie en wordt beoordeeld of er nog zaken zijn die aandacht vragen of uitleg nodig hebben. 

Allergie. Bent u allergisch voor een medicijn, of een bepaalde stof? Meld het ons.

Zwangerschap en medicijnen. NIet alle medicijnen kunnen tijdens de zwangerschap worden gebruikt. Meld ons als u zwanger bent of een zwangerschapswens heeft. Als u tijdens de zwangerschap medicijnen gebruikt kunnen wij dan controleren of dit veilig is. Dit geldt ook wanneer u borstvoeding geeft.

Anticonceptiepil.  Voor de anticonceptiepil hoeft u slechts eenmalig een recept van uw huisarts in te leveren. Daarna kunt u zonder nieuw recept uw pil in de apotheek ophalen(m.u.v. Diane-35®, cyproteron/ethinylestradiol).

 

Apotheek Schoonhoven logo
Apotheek Schoonhoven

Copyright © Apotheek Schoonhoven 2024 | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Verkoop- en betalingsvoorwaarden