Zelfzorg en hulpmiddelen tekst

Zelfzorg en hulpmiddelen

Zelfzorg(middelen) in combinatie met deskundig advies kunnen vervelende klachten verminderen en kleine kwalen verhelpen. Als u medicijnen gebruikt is het belangrijk dat u, ook als het om zelfzorg gaat, deskundig advies krijgt over bijvoorbeeld wisselwerkingen en bijwerkingen.

U krijgt advies volgens de landelijk erkende zelfzorgstandaarden. Wij stellen u een aantal vragen om te achterhalen wat uw klachten zijn. Vervolgens helpen wij met de keuze van het juiste product en geven indien nodig aanwijzingen voor het gebruik of praktische tips. Hierbij kijken wij ook of de medicatie kan worden gebruikt in combinatie met geneesmiddelen die u gebruikt.

Ook kunt u bij ons terecht voor informatie over incontinentiematerialen, wondverzorgingsproducten, dieetvoeding en diabetes testmaterialen. Helaas mogen wij deze producten niet meer zelf leveren maar wij helpen u graag om samen met u levering van de gewenste producten te realiseren.

Als u medicijnen moet inhaleren, is het erg belangrijk dat u dit goed doet. WIj geven uitleg bij inhalatiemedicijnen en hoe u deze moet gebruiken. Gebruikt u al inhalatiemedicijnen, maar heeft u vragen of wilt u laten controleren of u ze goed gebruikt, kom dan langs in de apotheek. 

Incontinentie is geen aandoening op zich. Ongewild verlies van urine (of ontlasting) heeft altijd een oorzaak. Die oorzaak kan heel verschillend zijn. De oorzaak bepaalt van welk soort incontinentie sprake is en welke behandeling het beste bij u past. Om de juiste behandeling te krijgen, is het dus belangrijk die oorzaak te achterhalen. Leg uw incontinentieproblemen daarom altijd voor aan een arts.

 

Apotheek Schoonhoven logo
Apotheek Schoonhoven

Copyright © Apotheek Schoonhoven 2024 | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Verkoop- en betalingsvoorwaarden